|
Τίτλος : Ορφικά κείμενα Ι
Άπαντα: Αργοναυτικά, Λιθικά, Ύμνοι, Αποσπάσματα, Ανέκδοτα, Πρόκλου ύμνοι, Ηρώ και Λέανδρος, Καλλίμαχου ύμνοι, Νέες μαρτυρίες Μετάφραση : Τσάκαλης, Ανδρέας ISBN : 9604300946 ISBN 13 : 9789604300945 Εκδόσεις : ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Χρονολογία έκδοσης : 1999 Σελίδες : 430 Τιμή: 25.20 euro
Περιγραφή : Ο Ορφέας είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Ελληνικής Παράδοσης και ο Ορφισμός βρίσκεται στο κέντρο της ελληνικής ψυχής. Η μελέτη του μυητικού συστήματος του Ορφέα είναι η ίδια μελέτη της αρχαοελληνικής θρησκείας και των μυστηρίων. Η ορφική κοσμολογία η κάθοδος του Ορφέα στον Άδη τα Ορφικά Μυστήρια και την ζωή των ορφικών μυημένων παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο που αποτελεί την μοναδική ως τώρα ολοκληρωμένη έκδοση των ορφικών κειμένων. Εδώ θα βρει ο αναγνώστης όλα ανεξαιρέτως τα Ορφικά – αρχαίο κείμενο και μετάφραση από τα αργοναυτικά, λιθικά, τους ύμνους ώς τις Ορφικές Πινακίδες, τον Πάπυρο του Δερβενίου. Έτσι αναφαίνεται σε όλο το μεγαλείο της η ορφική διδασκαλία που στοχεύει απλά στη μύηση σαν μέσο για την μεταμόρφωση και την θέωση του ανθρώπου μέσω της υπέρβασης του θανάτου. Η μετάφραση δεν παραμένει στο γράμμα, αλλά προσηλώνεται στο μυητικό πνεύμα του μεγάλου μυσταγωγού και είναι γεμάτη ζωντάνια, όπως ολοζώντανες είναι οι ιδέες των Ορφικών που στέκουν σαν φωτεινά ορόσημα του πνεύματος πέρα από χρόνο και χώρο. Ο ρόλος του Ορφέα δεν σταμάτησε με τον φυσικό του θάνατο αλλά καθώς αυτός κατέβηκε στον κάτω κόσμο για να ανεβάσει την Ευρυδίκη, έτσι σαν αιώνιο σύμβολο ακόμη και σήμερα δρα σαν πρόκληση και ως βασικός μυστηριακός παράγοντας για αυτούς που ποθούν την αναγέννηση της ελληνικής ψυχής και την επιστροφή Μυστηρίων, γιατί τα μυστήρια αυτά είναι η ελπίδα για πνευματική λύτρωση του σημερινού ανθρώπου και για την παγκόσμια μεταμόρφωση της πλανητικής συνείδησης.
Εμφανίσεις : 2620
Βαθμολογία:
6
/10 ,
ψήφοι
2
Δείτε τα σχόλια εδώ
Βαθμοί
Ψήφοι 2
Ψήφοι
1
(0)
2
(0)
3
(0)
4
(0)
5
(1)
6
(0)
7
(1)
8
(0)
9
(0)
10
(0)
1 Βαθμολογία : 5
Σχόλιo : Πολλά συντακτικά λάθη, άγνοια των γεωγραφικών περιοχών και του Κλαύδιου Πτολεμαίου, παράλειψη ολόκληρων προτάσεων. Σε πολλές προτάσεις δεν βγαίνει νόημα.
|